Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Пет и опет, заједно!

 -  - Пет и опет, заједно!

Институт за развој и иновације у септембру 2023. године обележава пет година рада и оснивања. У претходних пет година Институт је стремио да се успостави као независни економски think tank који развија, заговара и спроводи економске политике. Сврха рада Института је да доносиоцима одлука, али и свим друштвеним актерима, пружи стручну подршку у креирању економских политика које воде успостављање развијеног и демократског друштва заснованог на једнаким шансама.

У претходних пет година је спроведено или започето са спровођењем 25 пројеката у оквиру три програма рада. Успостављени су на здравим основама програми рада: 1) Млади, миграције и депопулација; 2) Јавне финансије и економски развој; 3) Зелена и дигитална трансформација. Кроз програме и пројекте припремљено је преко 30 економских анализа и предлога економских политика. Најзапаженији резултати су начињени у покретању теме трошкова емиграције младих и њиховог положаја на тржишту рада, као и на тему депопулације и подизања свести и разумевања тема из области јавних финансија које директно утичу на економски раст и развој Републике Србије. Као резултат рада у периоду од 2018. до 2023. године остварено је преко 150 партнерстава и заједничких наступа са домаћим и међународним организацијама.

У годинама које долазе Институт за развој и иновације наставиће да развија, заговара и спроводи економске политике. Све то чувајући вредности на којима почива – иновативност, стручност и објективност, као и применљивост политика које предлаже