Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ПИШИ О ЈАВНИМ!

 -  - ПИШИ О ЈАВНИМ!

Институт за развој и иновације ће уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава до октобра 2022. године спровести пројекат „ПИШИ О ЈАВНИМ!“.

Недостатак знања о јавним финансијама и економији обесхрабрује новинаре да пишу о овим темама на националном и локалном нивоу. Као последица, грађани остају без релевантних и правовремених информација које су им потребне.

Циљ пројекта је да се до октобра 2022. године кроз десетомесечне обуке унапреди знање из области јавних финансија и економије код 40 новинара и запослених у невладином сектору. Такође, кроз пројекат ће се промовисати активно учешће грађана у процесу доношења одлука, подстицаће се расправе везане за јавне финансије, а пружиће се и подршка у оснивању и раду удружења новинара који се баве јавним финансијама.

Можда и најважнију активност на пројекту ће представљати менторски рад са новинарима и запосленима у невладином сектору на изради новинских текстова и прилога о јавним финансијама на локалном новоу. Планирано је да се објави 400 текстова и прилога у периоду од децембра 2021. године до октобра 2022. године.