Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ПОЧЕО ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПОКРЕНИ СЕ! 3“

 -  - ПОЧЕО ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПОКРЕНИ СЕ! 3“

Институт за развој и иновације у наредних 6 месеци спроводиће пројекат „ПОКРЕНИ СЕ! 3“, чији је циљ да 50 младих из целе земље прође преобуке за графичке дизајнере.

Према званичним подацима Републичког завода за статистику, који потичу из Анкете о радној снази (АРС), у првом кварталу 2022. године свака шеста млада особа старости од 15 до 29 године нити је радила нити се школовала – била је у тзв. НЕЕТ положају. Ове младе особе представљају неискоришћени потенцијал на тржишту рада у Републици Србији.
Оваква ситуација указује на потребу за обукама и ширењем знања којима ће се младима oмогућити најефикаснији пут до каријерног развој, позиционирања на тржишту рада и до покретања предузетничке фирме. Пројектни задаци фокусираће се на: 1) организовање Програма обука из графичког дизајна; 2) организовање Програма обука из предузетништва; 3) организовања Сајма запошљавања, где ће се млади који су прошли преобуке повезати са фирмама које имају потребе за људима овог усмерења.
Пројекат „ПОКРЕНИ СЕ! 3“ финансиран је од стране Министарства омладине и спорта.