Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ПОКРЕНИ СЕ!

 -  - ПОКРЕНИ СЕ!

Пројекат „Покрени се!“ је Институт за развој и иновације покренуо током 2020. године.

Висока стопа незапослености младих представља један од водећих изазова града Чачка. Као решење овог изазова, Институт за развој и иновације је препознао директан рад на развоју мере економске политике и то у виду успостављања и спровођења преобука младих у графичке дизајнере. Примаран циљ овог решења јесте запошљавање младих из Чачка у једном од високо-технолошких сектора данашњице какав је графички дизајн и анимација.
Обука у трајању од девет месеци организована је од стране Научно-технолошког парка Чачак и његове уже јединице, Стартап центра. Пројекат је обухватао следеће активности: Обука у раду у Adobe Illustrator-у, радионице са темом покретања сопственог бизниса, упознавање полазника курса са дизајнерима, менторство након завршене обуке и повезивање полазника са компанијама.
По завршетку пројекта трећина учесника је нашла запослење или покренула свој бизнис у области графичког дизајна.
Пројекат је финансиран од стране Вестминстерске фондације за демократију, Града Чачка, Научно-технолошког парка у Чачку и Високе школе техничких струковних студија из Чачка.