Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

POKRENI SE!

 -  - POKRENI SE!

Projekat „Pokreni se!“ je Institut za razvoj i inovacije pokrenuo tokom 2020. godine.

Visoka stopa nezaposlenosti mladih predstavlja jedan od vodećih izazova grada Čačka. Kao rešenje ovog izazova, Institut za razvoj i inovacije je prepoznao direktan rad na razvoju mere ekonomske politike i to u vidu uspostavljanja i sprovođenja preobuka mladih u grafičke dizajnere. Primaran cilj ovog rešenja jeste zapošljavanje mladih iz Čačka u jednom od visoko-tehnoloških sektora današnjice kakav je grafički dizajn i animacija.
Obuka u trajanju od devet meseci organizovana je od strane Naučno-tehnološkog parka Čačak i njegove uže jedinice, Startap centra. Projekat je obuhvatao sledeće aktivnosti: Obuka u radu u Adobe Illustrator-u, radionice sa temom pokretanja sopstvenog biznisa, upoznavanje polaznika kursa sa dizajnerima, mentorstvo nakon završene obuke i povezivanje polaznika sa kompanijama.
Po završetku projekta trećina učesnika je našla zaposlenje ili pokrenula svoj biznis u oblasti grafičkog dizajna.
Projekat je finansiran od strane Vestminsterske fondacije za demokratiju, Grada Čačka, Naučno-tehnološkog parka u Čačku i Visoke škole tehničkih strukovnih studija iz Čačka.