Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ПОКРЕНУТ ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПИШИ О ЈАВНИМ!“

 -  - ПОКРЕНУТ ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПИШИ О ЈАВНИМ!“

Институт за развој и иновације ће у наредних 12 месеци спровести пројекат „ПИШИ О ЈАВНИМ!“.

Циљ пројекта је унапређење знања у праћењу јавних финансија и економије код новинара и запослених у невладином сектору. Такође, радиће се и на подизању свести шире јавности о значају квалитетног информисања из области јавних финансија и економије у процесу укључивања грађана у демократске процесе.

Током спровођења пројекта биће изабрано 40 новинара и запослених у невладиним организацијама којима ће бити пружена менторска подршка да пишу и извештавају о јавним финансијама у локалној заједници, и развиће током 10 месеци најмање 400 чланака или прилога чиме ће допрети до преко 100.000 грађана Републике Србије.

Пројектни задаци фокусираће се на: 1) организовање десетомесечних обука из јавних финансија и економије за 40 новинара и запослених у невладином сектору; 2) пружање подршке учесницима да кроз овај пројекат оснују удружење које ће у будућности окупљати новинаре у чијем фокусу су јавне финансије; 3) подизање свести о значају информисања грађана правовременим и релевантним информацијама из јавних финансија и економије.

Пројекат „ПИШИ О ЈАВНИМ!“ финансиран је од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава.