Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

POKRENUT JE PROJEKAT „PIŠI O JAVNIM!“

 -  - POKRENUT JE PROJEKAT „PIŠI O JAVNIM!“

Institut za razvoj i inovacije će u narednih 12 meseci sprovesti projekat „PIŠI O JAVNIM!“.

Cilj projekta je unapređenje znanja u praćenju javnih finansija i ekonomije kod novinara i zaposlenih u nevladinom sektoru. Takođe, radiće se i na podizanju svesti šire javnosti o značaju kvalitetnog informisanja iz oblasti javnih finansija i ekonomije u procesu uključivanja građana u demokratske procese.

Tokom sprovođenja projekta biće izabrano 40 novinara i zaposlenih u nevladinim organizacijama kojima će biti pružena mentorska podrška da pišu i izveštavaju o javnim finansijama u lokalnoj zajednici, i razviće tokom 10 meseci najmanje 400 članaka ili priloga čime će dopreti do preko 100.000 građana Republike Srbije.

Projektni zadaci fokusiraće se na: 1) organizovanje desetomesečnih obuka iz javnih finansija i ekonomije za 40 novinara i zaposlenih u nevladinom sektoru; 2) pružanje podrške učesnicima da kroz ovaj projekat osnuju udruženje koje će u budućnosti okupljati novinare u čijem fokusu su javne finansije; 3) podizanje svesti o značaju informisanja građana pravovremenim i relevantnim informacijama iz javnih finansija i ekonomije.

Projekat „PIŠI O JAVNIM!“ finansiran je od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.