Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ СА УНИЈОМ ПОСЛОДАВАЦ СРБИЈЕ

 -  - ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ СА УНИЈОМ ПОСЛОДАВАЦ СРБИЈЕ

Институт за развој и иновације и Унија послодаваца Србије су 5. октобра 2022. године потписали Меморандум о сарадњи. Једна од првих заједничких акција ове две организације биће унапређење положаја жена након повратка са породиљског одсуства.

Предлог који износе Институт и УПС је трогодишње смањење доприноса за пензионо, инвалидско и здравствено осигурање и осигурање за случај незапослености за жене које се враћају на посао. Мером би биле обухваћене и незапослене или неактивне мајке, које се запосле до дететове навршене друге године живота. У првој години субвенционисање обавезних доприноса за социјално осигурање би износило 65%, у другој 60% и у трећој 50%. Предложено умањење доприноса треба да буде како на терет послодавца, тако и на терет запосленог.
П
отписивањем Меморандума о сарадњи Унија послодаваца и Институт за развој и иновације најављују почетак сарадње на даљем јачању националне привреде и њене конкурентности, унапређењу инвестиционе климе засноване на знању, иновацијама и квалитетним пословима, као и унапређењу солидарности, равноправности, друштва једнаких шанси и инклузији. Две организације планирају да заједничким активностима, кроз економска истраживања и препоруке, дају снажну подршку одрживом друштвено-економском развоју у складу са међународним и ЕУ стандардима и праксом.
Меморандум о сарадњи Уније послодаваца и Института за развој и иновације потписали су директор УПС-а Срђан Дробњаковић и директор ИРИ-ја Ненад Јевтовић.