Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Одржана предавања младим новинарима на семинару УНДП-а

 -  - Одржана предавања младим новинарима на семинару УНДП-а

Испред Института за развој и иновације, експерт из области јавних финансија Ненад Јевтовић, држао је предавања на семинару ,,Извештавање о управљању јавним финансијама на локалном нивоу“. Семинар је одржан од 1. до 4. децембра 2019. године на Старој планини, а организован је од стране УНДП-а и подржан од Амбасаде Шведске.

Циљ семинара је био да млади новинари, који имају до седам година радног искуства, похађањем семинара добију знање о тумачењу података јавних финансија. Као и да стекну знања о новинарству, али и читању и анализирању буџета на републичком и локалном новоу.

Задатак експерта Института за развој и иновације, био је да младим новинарима представи основе и изазове праћења јавних финансија кроз читање и анализирање буџета на републичком и локалном нивоу. Тај део семинара је био припремљен из четири предавања која су се односила на изворе података, методолошка питања и начин анализе буџета различитих нивоа власти.