Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ПРЕДСТАВЉАЊЕ САВЕЗА ЗА РЕГЕНЕРАТИВНУ ПОЉОПРИВРЕДУ СРБИЈЕ

 -  - ПРЕДСТАВЉАЊЕ САВЕЗА ЗА РЕГЕНЕРАТИВНУ ПОЉОПРИВРЕДУ СРБИЈЕ

Савез за регенеративну пољопривреду Србије представио је своје циљеве, активности и планове рада, на догађају одржаном 12. марта на Пољопривредном факултету у Новом Саду. Циљеви и активности су представљени кроз 5 радних група којима, у складу са својим експертизама, руководе оснивачи Савез.

Институт за развој и иновације представио је активности и циљеве радне групе „Механизми финансијске подршке и друштвени подстицаји”, која има за циљ да подстакне у већој мери усвајање регенеративних пољопривредних пракси унапређењем механизама финансијске подршке и побољшањем друштвеног окружења.
На догађају су одржане и две панел дискусије на којима су чланови Савеза и други релевантни актери из привредног и јавног сектора разговарали о изазовима у примени регенеративне пољопривреде, одређеним финансијским подстицајима и стимулацијама, али и друштвеним изазовима и баријерама.
Институт за развој и иновације, заједно са удружењем ABE, компанијом GiLab и Пољопривредним факултетом у Новом Саду, а уз подршку пионира регенеративне пољопривреде у Србији, покренуо је Савез са циљем да се суочи са изазовима еколошке одрживости и финансијске стабилности у пољопривредном сектору.