Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ПРЕДСТАВЉЕНА РАДНА ВЕРЗИЈА ПЛАНА ПОРЕСКИХ ПОДСТИЦАЈА ЗА МАМЕ

 -  - ПРЕДСТАВЉЕНА РАДНА ВЕРЗИЈА ПЛАНА ПОРЕСКИХ ПОДСТИЦАЈА ЗА МАМЕ

Институт за развој и иновације организовао је радни састанак „И маме имају право!“ на којем су презентовани радни предлогa мере за унапређење положаја мама на тржишту рада. Поред тога представљени су и први резултати анализе о фискалном трошку предложене мере. На радном састанку окупили су се представници државе, цивилног друштва и независних институција.

Марија Сузић, истраживачица Института за развој и иновације, испред тима истраживача представила је радну верзију Плана пореских подстицаја за маме након враћања са породиљског одсуства. Такође, говорила је и о Плану поједностављења процедура за маме предузетнице приликом одласка на породиљско одсуство. Затим се повела дискусија о очекивањима кључних играча у погледу анализе економских ефеката унапређења положаја мама на тржишту рада.

Учесници радног састанка значајно су допринели дискусији кроз давање сугестија  и критика предложене фискалне мере.

План пореских подстицаја за маме биће званично представљен доносиоцима одлука и јавности на конференцији која ће бити организована почетком јуна месеца 2022. године.