Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

PREDSTAVLJENA RADNA VERZIJA PLANA PORESKIH PODSTICAJA ZA MAME

 -  - PREDSTAVLJENA RADNA VERZIJA PLANA PORESKIH PODSTICAJA ZA MAME

Institut za razvoj i inovacije organizovao je radni sastanak „I mame imaju pravo!“ na kojem su prezentovani radni predloga mere za unapređenje položaja mama na tržištu rada. Pored toga predstavljeni su i prvi rezultati analize o fiskalnom trošku predložene mere. Na radnom sastanku okupili su se predstavnici države, civilnog društva i nezavisnih institucija.

Marija Suzić, istraživačica Instituta za razvoj i inovacije, ispred tima istraživača predstavila je radnu verziju Plana poreskih podsticaja za mame nakon vraćanja sa porodiljskog odsustva. Takođe, govorila je i o Planu pojednostavljenja procedura za mame preduzetnice prilikom odlaska na porodiljsko odsustvo. Zatim se povela diskusija o očekivanjima ključnih igrača u pogledu analize ekonomskih efekata unapređenja položaja mama na tržištu rada.

Učesnici radnog sastanka značajno su doprineli diskusiji kroz davanje sugestija  i kritika predložene fiskalne mere.

Plan poreskih podsticaja za mame biće zvanično predstavljen donosiocima odluka i javnosti na konferenciji koja će biti organizovana početkom juna meseca 2022. godine.