Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Представници Института учесници Светског форума демократије

 -  - Представници Института учесници Светског форума демократије

Представници Института за развој и иновације Ненад Јевтовић и Синиша Борота, учествовали су на овогодишњем, десетом по реду, Светском форуму демократије у Стразбуру који је одржан од 7. до 9. новембра 2022.

Група учесника из Републике Србије састављена је од изабраних полазника Годишњег семинара који је реализован од стране Фондације БФПЕ за одговорно друштво у партнерству са Асоцијацијом школа политичких студија Савета Европе. Полазници су узели учешће у дебатама и релевантним догађајима овогодишњег Форума и бавили се кризом демократије у савременом друштву, улогом различитих друштвених актера у очувању демократских принципа, поверењем грађана у демократске институције, ефикасношћу традиционалних демократских модела и будућности демократског поретка.

Светски форум за демократију основан је од стране Савета Европе 2012. године са главним циљем да омогући учесницима из целог света простор за продуктиван дијалог и дебату у вези са изазовима са којима се тренутно суочава демократија на глобалном нивоу као и у појединачним регијама и државама.

Форум окупља различите друштвене актере, попут доносиоца одлука, представника цивилног сектора, активиста, професионалаца из области људских права, као и велики број младих који имају јединствену прилику да изразе своје ставове и уверења у вези са актуелним темама. Од оснивања до данас, на Форуму је учествовало више од 8.000 грађана из више од 100 држава.