Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Privredni potencijali 11 gradova i opština

 -  - Privredni potencijali 11 gradova i opština

Cilj istraživanja je da se na osnovu javno dostupnih podataka, strateških dokumenata, kao i informacija dobijenih kroz intervjue sa lokalnim predstavnicima, prepoznaju privredni potencijali 11 izabranih opština i gradova u Republici Srbiji. Jedinice lokalne samouprave koje su posmatrane su Aranđelovac, Zaječar, Kruševac, Prijepolje, Vladičin Han, Čačak, Kuršumlija, Kikinda, Sombor, Subotica i Užice.

U okviru analize svake od pomenutih JLS cilj je bio da se prepozna 6 potencijala koji mogu biti aktivirani u budućnosti, i koji predstavljaju priliku za mlade preduzetnike, ali i sve druge u bavljenju sopstvenim biznisom.

Zaključak jeste da je osnovna pretpostavka za aktiviranje potencijala analiziranih gradova i opština, ali i svih drugih mesta u Republici Srbiji dalji razvoj infrastrukture i saobraćaja, zatim dobro definisane mere i podrška mladima za pokretanje poslovanja, kao i unapređenje loklnih obrazovnih ustanova i nastajanje start ap centara.

Istraživanje je uradio Institut za razvoj i inovacije, a deo je projekta koji sprovodi Privredni forum mladih uz podršku Ministarstva omladine i sporta.