Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Привредни потенцијали 11 општина и градова

 -  - Привредни потенцијали 11 општина и градова

Циљ истраживања је да се на основу јавно доступних података, стратешких докумената, као и информација добијених кроз интервјуе са локалним представницима, препознају привредни потенцијали 11 изабраних општина и градова у Републици Србији. Јединице локалне самоуправе које су посматране су Аранђеловац, Зајечар, Крушевац, Пријепоље, Владичин Хан, Чачак, Куршумлија, Кикинда, Сомбор, Суботица и Ужице.

У оквиру анализе сваке од поменутих ЈЛС циљ је био да се препозна 6 потенцијала који могу бити активирани у будућности, и који представљају прилику за младе предузетнике, али и све друге у бављењу сопственим бизнисом.

Закључак јесте да је основна претпоставка за активирање потенцијала анализираних градова и општина, али и свих других места у Републици Србији даљи развој инфраструктуре и саобраћаја, затим добро дефинисане мере и подршка младима за покретање пословања, као и унапређење локлних образовних установа и настајање старт ап центара.

Истраживање је урадио Институт за развој и иновације, а део је пројекта који спроводи Привредни форум младих уз подршку Министарства омладине и спорта.