Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ПРВИ РАДНИ САСТАНАК НА ПРОЈЕКТУ ESIRA

 -  - ПРВИ РАДНИ САСТАНАК НА ПРОЈЕКТУ ESIRA

Конзорцијум од 15 партнера из 8 земаља, укључујући Институт за развој и иновације, је покренуо пројекат ESIRA (Enhancing Social Innovation in Rural Areas), подржан од стране Европске комисије, а у оквиру Horizon Europe програма. Главни циљ пројекта је унапређење социо-економског положаја становништва у руралним подручјима.

Институт за развој и иновације присуствовао је уводним састанцима који су организовани 17. и 18. јануара на северу Шпаније, у Бургосу. Уводни састанак организован је од стране координатора пројекта ESIRA, Универзитета у Бургосу, и окупио је 15 партнера са заједничком визијом развоја локалних руралних заједница и унапређењем економског положаја маргинализованих група.

Фокус састанака био је на презентацијама радних пакета од стране водећих организација и презентацијама појединачних руралних подручја у којима ће се ESIRA спроводити, а такође су дебатоване важне активности и будући планови за темељну реализацију пројекта.

Институт за развој и иновације ће спроводити  пројекат ESIRA у Јабланичком и Пчињском округу кроз мапирање маргинализованих група (млади у НЕЕТ положају, жене, предузетници) и покретање иновативних иницијатива усмерених ка јачању њиховог економског и друштвеног статуса. Институт ће имати и лидерску улогу у спровођењу стратегија комуникације, дисеминације и експлоатације.