Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ПРВИ САСТАНАК RURALITIES ПРОЈЕКТНОГ ОДБОРА

 -  - ПРВИ САСТАНАК RURALITIES ПРОЈЕКТНОГ ОДБОРА

Пројекат „Климатски паметни рурални центри за стручност и обуку засновани на унапређењу екосистема и на знању“ – RURALITIES отпочео је званично 1. октобра 2022. године са главним циљем да допринесе унапређењу и убрзању руралног развоја у Европи и Африци са фокусом на 6 регија у Италији, Румунији, Великој Британији, Словенији и Шпанији. Пројекат спроводе 52 партнерске организације а Институт за развој и иновације води процес повезивања заинтересованих страна са пројектним активностима и координише значајан број радних задатака везаних за прилагођавање и операционализацију одређених социо-економских метода.

Први састанак пројектног одбора одржан је 21. марта у Бриселу у организацији белгијског партнера ИНАГРО. Састанак је одржан у хибридном облику уз присуство 30 партнерских организација. Рад је био фокусиран на детаљну евалуацију напретка током првих 6 месеци спровођења пројекта и креирањем планова за наредних 6 месеци.

Током састанка чланови пројектног одбора и остали присутни чланови партнерских организација такође су имали прилику да размене идеје, мишљења и ставове везане за спровођење пројектних активности, препознају потенцијалне изазове, искомуницирају одређене недоумице и унапреде међусобну интеракцију. Институт је представио свој радни пакет и за потребе пројекта израђен приручник и акциони план за анализу, спајање и координацију заинтересованих страна, као и могућности коришћења методологије системског размишљања и грађанске науке у склопу одређених радних задатака.