Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

PRVI SASTANAK RURALITIES PROJEKTNOG ODBORA

 -  - PRVI SASTANAK RURALITIES PROJEKTNOG ODBORA

Projekat „Klimatski pametni ruralni centri za stručnost i obuku zasnovani na unapređenju ekosistema i na znanju“ – RURALITIESotpočeo je zvanično 1. oktobra 2022. godine sa glavnim ciljem da doprinese unapređenju i ubrzanju ruralnog razvoja u Evropi i Africi sa fokusom na 6 regija u Italiji, Rumuniji, Velikoj Britaniji, Sloveniji i Španiji. Projekat sprovode 52 partnerske organizacije a Institut za razvoj i inovacije vodi proces povezivanja zainteresovanih strana sa projektnim aktivnostima i koordiniše značajan broj radnih zadataka vezanih za prilagođavanje i operacionalizaciju određenih socio-ekonomskih metoda.

Prvi sastanak projektnog odbora održan je 21. marta u Briselu u organizaciji belgijskog partnera INAGRO. Sastanak je održan u hibridnom obliku uz prisustvo 30 partnerskih organizacija. Rad je bio fokusiran na detaljnu evaluaciju napretka tokom prvih 6 meseci sprovođenja projekta i kreiranjem planova za narednih 6 meseci.

Tokom sastanka članovi projektnog odbora i ostali prisutni članovi partnerskih organizacija takođe su imali priliku da razmene ideje, mišljenja i stavove vezane za sprovođenje projektnih aktivnosti, prepoznaju potencijalne izazove, iskomuniciraju određene nedoumice i unaprede međusobnu interakciju. Institut je predstavio svoj radni paket i za potrebe projekta izrađen priručnik i akcioni plan za analizu, spajanje i koordinaciju zainteresovanih strana, kao i mogućnosti korišćenja metodologije sistemskog razmišljanja i građanske nauke u sklopu određenih radnih zadataka.