Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Разумеј јавне!

 -  - Разумеј јавне!

„Разумеј јавне!“ је пројекат финансиран од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава који Институт за развој и иновације реализује у периоду од августа 2020. до августа 2021. године. Пројекат се спроводи у осам градова – Суботици, Новом Саду, Смедереву, Чачку, Краљеву, Крушевцу, Нишу и Врању.

Пројекат има за циљ унапређење знања новинара и представника невладиних организација у праћењу локалних и републичких јавних финансија како би се подигао ниво квалитета и повећао број објављених чланака који у фокусу имају ову тему.

Пројекат предвиђа организацију тренинга за новинаре и представнике НВО, у сваком од изабраних градова. На тренинзима учесници ће се упознати са појмом јавних финансија, њиховој важности, о методама анализе података, јавним набавкама и вештинама извештавања.

На крају пројекта биће припремљен и Приручник о праћењу јавних финансија, који ће на разумљив и технички не превише захтеван начин, приближити област јавних финансија како новинарима и НВО запосленим, тако и грађанима.