Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Razumej javne!

 -  - Razumej javne!

„Razumej javne!“ je projekat finansiran od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država koji Institut za razvoj i inovacije realizuje u periodu od avgusta 2020. do avgusta 2021. godine. Projekat se sprovodi u osam gradova – Subotici, Novom Sadu, Smederevu, Čačku, Kraljevu, Kruševcu, Nišu i Vranju.

Projekat ima za cilj unapređenje znanja novinara i predstavnika nevladinih organizacija u praćenju lokalnih i republičkih javnih finansija kako bi se podigao nivo kvaliteta i povećao broj objavljenih članaka koji u fokusu imaju ovu temu.

Projekat predviđa organizaciju treninga za novinare i predstavnike NVO, u svakom od izabranih gradova. Na treninzima učesnici će se upoznati sa pojmom javnih finansija, njihovoj važnosti, o metodama analize podataka, javnim nabavkama i veštinama izveštavanja.

Na kraju projekta biće pripremljen i Priručnik o praćenju javnih finansija, koji će na razumljiv i tehnički ne previše zahtevan način, približiti oblast javnih finansija kako novinarima i NVO zaposlenim, tako i građanima.