Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

RURALITIES пројектни одбор се окупио у Јашију

 -  - RURALITIES пројектни одбор се окупио у Јашију

Чланови RURALITIES пројектног одбора окупили су се на Универзитету природних наука у Јашију у Румунији по четврти пут од почетка пројекта у октобру 2022. Дводневни састанак, одржан 15. и 16. маја 2024. године, је организовао Универзитет природних наука, Департман за агроекономију, заједно са Истраживачком платформом за рурални развој.

Партнерске организације представиле су напредак својих радних пакета кроз последњих 6 месеци и разговарали о изазовима и плановима за наредни период. Фокус је стављен на методологију мониторинга друштвеног утицаја, унапређење мреже RURALITIES живих лабораторија и механизме за укључивање афричких партнера који ће од септембра ове године активније учествовати у пројектним активностима.
Институт за развој и иновације представио је своје пројектне задатке који се односе на мониторинг друштвеног утицаја, грађанску науку, мрежу живих лабораторија, методологију системског размишљања, активности везане за тренинге и обуке, мапирање руралних актера и стратегије за њихово ангажовање. Институт је такође отворио и водио релевантне дискусије у вези ових тема.
Након радних сесија, домаћини су организовали обилазак њихових лабораторија и приказали технологије везане за различите индустрије у руралним областима Јашија.
Петогодишњи Horizon Europe пројекат RURALITIES (Climate-smart, ecosystem-enhancing, and knowledge-based rural expertise and training centers) доноси ресурсе, практична решења и иновативне методе за оснаживање руралних актера и заједница, најпре у шест пилот локација, а затим и у осталим земљама обухваћеним пројектом.