Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

RURALITIES

 -  - RURALITIES

„Klimatski pametni ruralni centri za stručnost i obuku zasnovani na unapređenju ekosistema i na znanju“ – RURALITIES je projekat programa Horizon Europe koji finansira Evropska unija sa iznosom od 4,4 miliona evra. RURALITIES će se sprovoditi od 2022. godine do 2027. godine.

Projekat RURALITIES će sprovoditi konzorcijum koji je sastavljen od 52 partnerske organizacije iz Evrope i Afrike, u kojem će Institut za razvoj i inovacije imati značajnu ulogu u upravljanju i operacionalizaciji projekta.
RURALITIES ima za cilj da proizvede okvire za učenje organizovane u niz habova, da obezbedi relevantnu ekspertizu, implementira inovativne metodologije, organizuje mrežu „živih laboratorija“ zajedno sa digitalnom platformom kako bi doprineo angažovanju, povezivanju i osnaživanju širokih mreža ruralnih aktera.
Ciljeve projekta, RURALITIES ostvaruje u skladu sa principima Horizont programa vezanih za zaštitu životne sredine koji se odnose na ublažavanje klimatskih promena, prilagođavanje klimatskim promenama, očuvanje i zaštitu vodnih i morskih resursa, okvire cirkularne ekonomije, viziju nulte stope zagađenja, očuvanje biodiverziteta i unapređenje ekosistema.