Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ И МАМЕ ИМАЈУ ПРАВО!

 -  - САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ И МАМЕ ИМАЈУ ПРАВО!

Током јануара Институт за развој и иновације основао је Радну групу у оквиру пројекта „И маме имају право!“. Чланови Радне групе су представници владиних и невладиних организација у чијем фокусу рада се налази депопулација, родна равноправност и права жена. Циљ рада Радне групе јесте израда Смерница Влади Републике Србије за усвајање фискалних олакшица на зараде мајки након породиљског одсуства.

Састанак Радне групе одржан је 31. јануара, а тема састанка била је економска мера коју Институт предлаже, као и форма и садржина Смерница које ће бити израђене и предате Влади Републике Србије. Ненад Јевтовић, директор Института за развој и иновације, представио је економску меру и модерирао дискусију са учесницима.

Учесници радног састанка сложили су се да је положај мама на тржишту рада неповољан и да је за унапређење њиховог положаја неопходно увођење низа мера и промена у популационој политици. Учесници су значајно допринели дискусији и мапирању кључних делова које Смернице треба да садрже.

Као главни закључак договорено је да се за наредни Радни састанак припреми Нацрт Смерница како би чланови Радне групе дали коментаре који ће се имплементирати у приликом израде финалног документа Смерница.