Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Састанак Радне групе на пројекту И маме имају право!

 -  - Састанак Радне групе на пројекту И маме имају право!

Састанак Радне групе „И маме имају право!“ одржан је 28. фебруара, а на састанку је презентована радна верзија Законског оквира предлога олакшица на зараде жена након порођаја. Ненад Јевтовић, директор Института за развој и иновације, представио је предлог Законског оквира и модерирао дискусију са учесницима.

На радном састанку говорило се да је кључно у Закону о доприносима за обавезно социјално осигурање посебно нормирати предложену меру за запослене жене на основу уговор о раду на неодређено време, жене које самостално обављају делатност – предузетнице, као и жене које су носиоци породичног пољопривредног газдинства.

Чланови Радне групе значајно су допринели дискусији о предлогу Законског оквира и дали своје савете и сугестије за измене или допуне. Током марта месеца Институт ће припремити коначан предлог Законског оквира који ће бити предат Влади Републике Србије, а све у циљу усвајање фискалних олакшица на зараде мајки након породиљског одсуства.

Као главни закључак договорено је да ће на наредном Радном састанку бити представљена финална верзија Предлога олакшица на зараде жена након порођаја. Како економски предлог који је већ израђен, тако и Законски оквир.