Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

СПРОВЕДЕН ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПИШИ О ЈАВНИМ“

 -  - СПРОВЕДЕН ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПИШИ О ЈАВНИМ“

Институт за развој и иновације завршио је са спровођењем пројекта „ПИШИ О ЈАВНИМ!“.

Пројектом „Праћење јавних финансија на локалном и националном нивоу – ПИШИ О ЈАВНИМ!“ унапређено је знање новинара и запослених у невладиним организацијама из области јавних финансија и економије.

У протеклих годину дана предавања су била организована тако да су постојале радионице са циљем савладавања конкретних знања у разумевања јавних финансија и макроекономије, али и радионице које су одржали истакнути економски новинари на којима су делили своја искуства у обради тема из области јавних финансија. Посебно је организован рад на развоју техника писања новинских чланака и припреме прилога, док су учесници обука имали и могућност менторства од стране економиста запослених у Институту за развој и иновације.

Као резултати пројекта припремљено је на десетине новинских чланака, подржано оснивање медијског портала ,,Кикиндски“ који ће у будућности обрађивати теме из јавних финансија и економије, а такође се радило и на изградњи мреже новинара на локалу који ће сарађивати.

Пројекат „ПИШИ О ЈАВНИМ!“ финансиран је од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава.