Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

СПРОВЕДЕН ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПОКРЕНИ СЕ! 3“

 -  - СПРОВЕДЕН ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПОКРЕНИ СЕ! 3“

Институт за развој и иновације је по трећи пут успешно завршио са имплементацијом пројекта „Преобуке у графичке дизајнере ПОКРЕНИ СЕ!“.

У оквиру пројекта организован је Програма обука из графичког дизајна и предузетништва. За Програм обука пријавило се 757-оро младих из Републике Србија, од којих је 60-оро младих изабрано да исти и похађа.
У протеклих шест месеци Програм обука је био организован тако да су учесници одслушали 16 радионица из графичког дизајна и 8 из предузетништва. Кроз 16 радионица из графичког дизајна учесници су стекли знања за рад у програму Adobe Illustrator, тј. коришћење основних алатки у овом програму попут: Pen Tool, Type Tool, Shape Builder Tool, Mesh Tool, Gradient Tool, али и стекли знање о платформама за графички дизајн, како направити профил и започети каријеру као фриленсер. Током радионица из предузетништва учесници су научили како да тестирају и валидирају идеју, упознали се са: алатима за боље планирање и приоритизацију активности, успостављањем и регистрацијом предузећа, изазовима и препрекама, подстицајима државе за оснивање омладинског предузећа, моделима приходовања, као и другим темама.
У оквиру пројекта организован је и одржан Сајам запошљавања, 24. новембра у КЦ Град у Београду, са циљем повезивања учесника Програма обука са потенцијалним послодавцима из области графичког дизајна.
Кроз пројекат 60 младих стекло је нова знања и унапредило свој положај на тржишту рада, док се 20 младих запослило или самозапослило.
Пројекат „ПОКРЕНИ СЕ! 3“ финансиран је од стране Министарства омладине и спорта.