Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Стручна посета Јерменији

 -  - Стручна посета Јерменији

У децембру 2018. године, директор Института за развој и иновације, Ненад Јeвтовић, одржао је запосленима у Парламентарној буџетској канцеларији Јерменије дводневни тренинг на тему припреме економских анализа за потребе народних посланика. Циљ посете је био да се пренесу искуства у раду са народним посланицима у Србији, али и Шкотској која је користила као узор у развоју Парламентарне буџетске канцеларије у Србији.

Тренинг је трајао два дана, и том приликом је директор Института са колегама из Јерменије радио на припреми и дизајну анализа које се односе на јавне финансије, а спремају за народне посланике и надлежне скупштинске одборе.

Тренинг је подржан од стране британске Вестминстерске фондације за демократију (ВФД) и Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ). Парламентарна буџетска канцеларија Јерменије је почела са радом 2016. године са циљем да помогне посланицима у анализи кључних буџетских докумената и контролисању извршне власти. Тренутно ГИЗ и ВФД подржавају развоју професионалних капацитета у циљу функционисања на ефикасан и квалитетан начин.