Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Stručna poseta Jermeniji

 -  - Stručna poseta Jermeniji

U decembru 2018. godine, direktor Instituta za razvoj i inovacije, Nenad Jevtović, održao je zaposlenima u Parlamentarnoj budžetskoj kancelariji Jermenije dvodnevni trening na temu pripreme ekonomskih analiza za potrebe narodnih poslanika. Cilj posete je bio da se prenesu iskustva u radu sa narodnim poslanicima u Srbiji, ali i Škotskoj koja je koristila kao uzor u razvoju Parlamentarne budžetske kancelarije u Srbiji.

Trening je trajao dva dana, i tom prilikom je direktor Instituta sa kolegama iz Jermenije radio na pripremi i dizajnu analiza koje se odnose na javne finansije, a spremaju za narodne poslanike i nadležne skupštinske odbore.

Trening je podržan od strane britanske Vestminsterske fondacije za demokratiju (VFD) i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). Parlamentarna budžetska kancelarija Jermenije je počela sa radom 2016. godine sa ciljem da pomogne poslanicima u analizi ključnih budžetskih dokumenata i kontrolisanju izvršne vlasti. Trenutno GIZ i VFD podržavaju razvoju profesionalnih kapaciteta u cilju funkcionisanja na efikasan i kvalitetan način.