Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Студијска посета пословним инкубаторима у региону

 -  - Студијска посета пословним инкубаторима у региону

Тим Института за развој и иновације је заједно са пројектним партнерима из Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта БиХ и Града Лознице посетио добре праксе пословних инкубатора у региону. Студијска посета је реализована од 11. до 14. септембра 2023. године у оквиру пројекта НЕСЕСЕР. Студијско путовање је организовано од стране партнера из Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта БиХ и подразумевало је посета 5 пословних инкубатора из Републике Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.

Циљ студијске посете је било стицање потребних знања и вештина за успостављање пословних инкубатора, као и откривање модела како функционишу успешни пословни инкубатори у региону. Стечена знања ће бити употребљена од стране пројектног тима приликом успостављања два пословна инкубатора – у Брчко дистрикту БиХ и Граду Лозница. Посећени су инкубатори Intera Technology Park у Мостару, ICBL – Иновациони центар Бања Лука, Подузетнички инкубатор BIOS д.o.o. у Осијеку, Подузетнички инкубатор Винковци и Пословни инкубатор Нови Сад.

Заједно са пројектним партнерима подржавамо предузетнике кроз успостављање пословних инкубатора, а све како би  подстакли прекогранични економски потенцијал за самозапошљавање младих и оснивање компанија које воде жене.