Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Т.E.M – Албанија, Црна Гора, Северна Македонија

 -  - Т.E.M – Албанија, Црна Гора, Северна Македонија

Након спроведеног истраживања у Србији, Институт за развој и иновације уз подршку Вестминстерске фондације за демократију, спровео је истраживање за земље региона.

Истраживање се бави економским ефектима емиграције на Северну Македонију, Албанију и Црну Гору као држава из којих се емигрира, са фокусом на емиграцију младих.

Коришћени су подаци међународних институција – ОЕЦД, УН и Евростат, као и подаци званичних институција Републике Северне Македоније, Републике Албаније и Републике Црне Горе.

Истраживачка студија Трошкови емиграције младих, прва је такве врсте која је пружила податке о емиграцији из Северне Македоније/Албаније/Црне Горе и одговорила на питање: колико поменуте земље кошта емиграција.

Надамо се да ће податке користити широка коалиција актера која би тада могла представити политичка поређења о томе како се борити и смањити трошкове емиграције младих и њене негативне ефекте.