Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

T.E.M – Albanija, Crna Gora, Severna Makedonija

 -  - T.E.M – Albanija, Crna Gora, Severna Makedonija

Nakon sprovedenog istraživanja u Srbiji, Institut za razvoj i inovacije uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju, sproveo je istraživanje za zemlje regiona.

Istraživanje se bavi ekonomskim efektima emigracije na Severnu Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru kao država iz kojih se emigrira, sa fokusom na emigraciju mladih.

Korišćeni su podaci međunarodnih institucija – OECD, UN i Evrostat, kao i podaci zvaničnih institucija Republike Severne Makedonije, Republike Albanije i Republike Crne Gore.

Istraživačka studija Troškovi emigracije mladih, prva je takve vrste koja je pružila podatke o emigraciji iz Severne Makedonije/Albanije/Crne Gore i odgovorila na pitanje: koliko pomenute zemlje košta emigracija.

Nadamo se da će podatke koristiti široka koalicija aktera koja bi tada mogla predstaviti politička poređenja o tome kako se boriti i smanjiti troškove emigracije mladih i njene negativne efekte.