Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Трошкови високог образовања

 -  - Трошкови високог образовања

Претходно истраживање о Трошковима емиграције младих  пружило је општи увид у могући износ трошкова образовања људи који су емигрирали. Имајући у виду различиту заступљеност профила у емиграционом контигенту у овом раду посматрали смо трошкове школовања по изабраним факултетима Универзитета у Београду.

Прикупљени су и обрађени подаци за Економски, Биолошки, Пољопривредни, Технолошко-металуршки, Електротехнички, Машински, Стоматолошки и Медицински факултет Универзитета у Београду.

Добијени резултати су показали да је у школовање појединца од предшколског узраста, преко основне и четворогодишње средње школе до краја академских студија, које су у просеку трајале пет година и окончане су 2018. године, уложено око 34 хиљаде евра.

Посматрано по појединачним факултетима распон укупних трошкова образовања креће се у интервалу од 30.821 евра на Економском факултету до чак 58.095 евра на Медицинском, односно 70.694 евра на Стоматолошком факултету.