Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Troškovi visokog obrazovanja

 -  - Troškovi visokog obrazovanja

Prethodno istraživanje o Troškovima emigracije mladih  pružilo je opšti uvid u mogući iznos troškova obrazovanja ljudi koji su emigrirali. Imajući u vidu različitu zastupljenost profila u emigracionom kontigentu u ovom radu posmatrali smo troškove školovanja po izabranim fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Prikupljeni su i obrađeni podaci za Ekonomski, Biološki, Poljoprivredni, Tehnološko-metalurški, Elektrotehnički, Mašinski, Stomatološki i Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Dobijeni rezultati su pokazali da je u školovanje pojedinca od predškolskog uzrasta, preko osnovne i četvorogodišnje srednje škole do kraja akademskih studija, koje su u proseku trajale pet godina i okončane su 2018. godine, uloženo oko 34 hiljade evra.

Posmatrano po pojedinačnim fakultetima raspon ukupnih troškova obrazovanja kreće se u intervalu od 30.821 evra na Ekonomskom fakultetu do čak 58.095 evra na Medicinskom, odnosno 70.694 evra na Stomatološkom fakultetu.