Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Трошкови високог образовања

 -  - Трошкови високог образовања

Трошкови високог образовања је пројекат подржан од стране Вестминстер фондације за демократију који је Институт за развој и иновације реализовао у току 2020. године.

Циљ пројекта је да се квантификују трошкови високог образовања у Србији, уз коришћење демографских података и статистике образовања, као и макроекономских података.

Главна активност на пројекту јесте спровођење истраживања „Трошкови високог образовања“. Истраживање прикупља податке о трошковима високог образовања на осам факултета Универзитета у Београду –  Економском, Биолошком, Пољопривредном, Технолошко-металуршком, Електротехничком, Машинском, Стоматолошком и Медицинском.

Добијени резултат показао је да код већине факултета су укупни трошкови школовања  већи од оних који су добијени за просечног студента истраживањем „Трошкови емиграције младих“. Овај резултат је очекиван имајући у виду да је добијени резултат претходног истраживања „Трошкови емиграције младих“, представљао тек доњи праг интервала у ком се ови трошкови крећу. Ово истраживање је показало пондерисани просек за изабране факултете у износу од 41.676 евра што недвосмислено потврђује закључак о минималном трошку из првог истраживања.