Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

УГОВОР О САРАДЊИ СА МИНИСТАРСТВОМ ОМЛАДИНЕ И СПОРТА

 -  - УГОВОР О САРАДЊИ СА МИНИСТАРСТВОМ ОМЛАДИНЕ И СПОРТА

Институт за развој и иновације и Министарство омладине и спорта потписали су уговор о реализацији пројекта који је усмерен ка остваривању циљева Националне стратегије за младе. Циљ сарадње је стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих.

Од 1. јуна 2022. године Институт за развој и иновације реализоваће пројекат „Преобуке у графичке дизајнере – ПОКРЕНИ СЕ! 3“. Циљ пројекта је да допринесе решењу проблема незапослености младих, као и да подстакне младе на запошљавање и сапозапошљавање.

Институт за развој и иновације ће кроз рад на овом пројекту допрети до младих који се налазе у неповољном положају на тржишту рада. Посебан фокус ће бити на младима који не живе у највећим градовима у Републици Србији. Према претходним истраживањима које је спровео Институт за развој и иновације, млади који живе у местима у којима не постоје високошколске установе се суочавају са већим изазовима на тржишту рада; и знатно су им смањене шансе да ће радити висококвалификоване и добро плаћене послове. Све ово за последицу може имати емиграцију младих ка већим градовима у Србији или ка иностранству. Као једна од индиректних последица јавља се и проблем депопулације.