Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Унија послодаваца Србије

 -  - Унија послодаваца Србије

Унија послодаваца Србије (УПС) и Институт за развој и иновације су у октобру 2022. године потписали Меморандум о сарадњи. Једна од првих заједничких акција две организације била је заједнички рад на изради предлога политике за унапређење положаја жена након повратка са породиљског одсуства.

Предлог економске мере коју је развио Институт за развој и иновације, а подржала Унија послодаваца Србије, подразумева трогодишње субвенционисање доприноса за пензијско, инвалидско и здравствено осигурање и осигурање за случај незапослености за жене које се враћају на посао. У првој години субвенционисање обавезних доприноса за социјално осигурање би износило 65%, у другој 60% и у трећој 50%.

Унија послодаваца Србије и Институт теже да заједно раде на јачању националне привреде и њене конкурентности, унапређењу инвестиционе климе засноване на знању, иновацијама и квалитетним пословима, као и унапређењу солидарности, равноправности, друштва једнаких шанси и инклузији. УПС и Институт, кроз економска истраживања и препоруке, дају снажну подршку одрживом друштвено-економском развоју у складу са међународним и ЕУ стандардима и праксом.