Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Unija poslodavaca Srbije

 -  - Unija poslodavaca Srbije

Unija poslodavaca Srbije (UPS) i Institut za razvoj i inovacije su u oktobru 2022. godine potpisali Memorandum o saradnji. Jedna od prvih zajedničkih akcija dve organizacije bila je zajednički rad na izradi predloga politike za unapređenje položaja žena nakon povratka sa porodiljskog odsustva.

Predlog ekonomske mere koju je razvio Institut za razvoj i inovacije, a podržala Unija poslodavaca Srbije, podrazumeva trogodišnje subvencionisanje doprinosa za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje i osiguranje za slučaj nezaposlenosti za žene koje se vraćaju na posao. U prvoj godini subvencionisanje obaveznih doprinosa za socijalno osiguranje bi iznosilo 65%, u drugoj 60% i u trećoj 50%.

Unija poslodavaca Srbije i Institut teže da zajedno rade na jačanju nacionalne privrede i njene konkurentnosti, unapređenju investicione klime zasnovane na znanju, inovacijama i kvalitetnim poslovima, kao i unapređenju solidarnosti, ravnopravnosti, društva jednakih šansi i inkluziji. UPS i Institut, kroz ekonomska istraživanja i preporuke, daju snažnu podršku održivom društveno-ekonomskom razvoju u skladu sa međunarodnim i EU standardima i praksom.