Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

УВОДНИ САСТАНАК КОНЗОРЦИЈУМА BEAMING ПРОЈЕКТА

 -  - УВОДНИ САСТАНАК КОНЗОРЦИЈУМА BEAMING ПРОЈЕКТА

Седамнаест партнерских организација удружених кроз пројекат BEAMING учествовало је на уводном састанку у Будимпешти 26. и 27. фебруара 2024. године, са циљем да се утврди план рада за наредних 48 месеци и да се покрене дијалог у вези главних пројектних задатака и активности. Домаћин уводног састанка био је Универзитет за технологију и економију у Будимпешти (BME).

Током интерактивних сесија, представници Института за развој и иновације представили су своје две најбитније улоге на пројекту и разменили идеје са партнерима. Прво, ИРИ је презентовао почетни преглед методологије и нацрт плана за спровођење анализе пракси отворене науке у Европској унији и земљама кандидатима која ће бити представљена у BEAMING књизи студија случаја отворене науке. Друго, ИРИ је одржао сесију о усклађивању пројектних резултата са приоритетима Европског истраживачког простора (ERA) и побољшању пракси вредновања истраживања. Разговоре је обогатио обилазак БМЕ кампуса и посета њиховим лабораторијама.
BEAMING је четворогодишњи Horizon Europe пројекат који има за циљ да унапреди сектор биоекономије подизањем истраживачке изврсности, иновација и конкурентности, фокусирајући се на истраживање, отворену науку, валоризацију знања и инклузивну иновацијску културу, истовремено подстичући сарадњу између високошколских институција, индустрије, јавног сектора и цивилног друштва.