Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

UVODNI SASTANAK KONZORCIJUMA BEAMING PROJEKTA

 -  - UVODNI SASTANAK KONZORCIJUMA BEAMING PROJEKTA

Sedamnaest partnerskih organizacija udruženih kroz projekat BEAMING učestvovalo je na uvodnom sastanku u Budimpešti 26. i 27. februara 2024. godine, sa ciljem da se utvrdi plan rada za narednih 48 meseci i da se pokrene dijalog u vezi glavnih projektnih zadataka i aktivnosti. Domaćin uvodnog sastanka bio je Univerzitet za tehnologiju i ekonomiju u Budimpešti (BME).

Tokom interaktivnih sesija, predstavnici Instituta za razvoj i inovacije predstavili su svoje dve najbitnije uloge na projektu i razmenili ideje sa partnerima. Prvo, IRI je prezentovao početni pregled metodologije i nacrt plana za sprovođenje analize praksi otvorene nauke u Evropskoj uniji i zemljama kandidatima koja će biti predstavljena u BEAMING knjizi studija slučaja otvorene nauke. Drugo, IRI je održao sesiju o usklađivanju projektnih rezultata sa prioritetima Evropskog istraživačkog prostora (ERA) i poboljšanju praksi vrednovanja istraživanja. Razgovore je obogatio obilazak BME kampusa i poseta njihovim laboratorijama.
BEAMING je četvorogodišnji Horizon Europe projekat koji ima za cilj da unapredi sektor bioekonomije podizanjem istraživačke izvrsnosti, inovacija i konkurentnosti, fokusirajući se na istraživanje, otvorenu nauku, valorizaciju znanja i inkluzivnu inovacijsku kulturu, istovremeno podstičući saradnju između visokoškolskih institucija, industrije, javnog sektora i civilnog društva.