Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Вестминстерска фондација за демократију

 -  - Вестминстерска фондација за демократију

Вестминстерска фондација за демократију (Westminster Foundation for Democracy – WFD) је партнер и донатор са којим Институт за развој и иновације сарађује од свог оснивања 2018. године. Сарадња Института са канцеларијом WFD у Београду одвија се у оквиру програма рада Млади, миграције и депопулација. Успостављање програмске области Миграције отпочело је спровођењем пројекта и припремом анализе „Трошкови емиграције младих“. Након спроведене анализе за Србију, Институт за развој и иновације је примењујући исту методологију припремио анализе за све земље западног Балкана. Све у сарадњи са локалним канцеларијама WFD-а.

Кроз партнерство са WFD-ом на пројекту „Покрени се“, Институт је 2020. године по први пут заокружио процес развоја, заговарања и спровођења једне економске политике. Овај пројекат посвећен преквалификацији младих у НЕЕТ положају је најпре започео анализом и предлагањем мере преквалификација у графичке дизајнере, затим је заговаран код политичких актера, а онда и спроведен на примеру Града Чачка. Као последица остварених резултата други донатори су подржали наставак пројеката преквалификација младих што је као последицу имало настанак фамилије пројеката „Покрени се“.