Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Заједно подржавамо предузетнике у Лозници и Брчком

 -  - Заједно подржавамо предузетнике у Лозници и Брчком

Пројекат „NEwly established Start-up Enterprise SERvicesNESESER“ се имплементира у oквиру ИПА програма Прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина 2014-2020. Уговорно тело овог пројекта je Mинистарство финансија Републике Србије, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Eвропске уније (CFCU).

Општи циљ пројекта је подстицање заједничког прекограничног економског потенцијала за самозапошљавање кроз побољшање предузетничког окружења за младе и новоосноване компаније које воде жене.

Развојно-гарантни фонд Брчко Дистрикта, Институт за развој и иновације и Град Лозница ће у периоду од 18 месеци спроводити пројекат. Пројектни партнери радиће на интензивирању суседских односа, стварању одрживих партнерстава за друштвено-економски развој и отклањању препрека економском прекограничном развоју.

Пројектни задаци реализоваће се кроз кластере који обухватају: 1) Унапређење капацитета представникa државе и пословних удружења за развоју пословног окружења; 2) Спровођење анализе тренутног стања и економских потенцијала Лознице и Брчко Дистрикта; 3) Развој Бизнис планова за Пословно-предузетничке центре; 4) Развој и успостављање веб подршке за повезивање пословно предузетничких центара у прекограничном региону и Европској унији; 5) Промоција прекограничних пројеката и заговарање за даље ширење услуга пословних центара.