Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Започет је нови Horizon Еurope пројекат RURALITIES

 -  - Започет је нови Horizon Еurope пројекат RURALITIES

У Братислави 20. и 21. октобра 2022. године представници Института за развој и иновације су учествовали на састанку којим је започело спровођење петогодишњег Horizon Еurope пројекта RURALITIES.

Главни циљ пројекта је пружање експертизе и оквира за учење који ће унапредити екосистем и деловати на климатске промене кроз низ иновативних методологија. Кроз пројекат ће се координирати акције локалних и регионалних власти у подршци руралним иновацијама у регионима и привредним секторима у којима рурални иноватори још увек нису довољно ангажовани. Ово ће бити спроведено кроз координацију активности и утицаја на инструменте регионалне и националне политике у Италији, Уједињеном Краљевству, Словенији, Шпанији и Румунији.
Координатор пројекта је PEDAL Consulting из Словачке, а Институт за развој и иновације ће имати истраживачку и управљачку улогу на пројекту који ће трајати до октобра 2027. године, и који спроводи конзорцијум од 52 партнера из Европе и Африке.
Пројекат „RURALITIES“ је финансиран од стране Европске уније (Европске комисије) у износу од 4,4 милиона евра, а у оквиру програма Horizon Еurope који је посвећен истраживању и иновацијама.