Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ZAPOČET JE PROJEKAT „DIGITALNI ČAČAK“

 -  - ZAPOČET JE PROJEKAT „DIGITALNI ČAČAK“

Institut za razvoj i inovacije kreće sa sprovođenjem projekta „Prvi koraci ka digitalnom Čačku“.

Cilj projekta je pružanje podrške za modernizaciju i digitalizaciju državne administracije u Srbiji kroz organizaciju obuka, izradu priručnika i predlaganje promena za administrativni portal e-Uprava.

Tokom sprovođenja projekta stanovnici Čačka će imati prilike da prođu kroz obuku kako da koriste portal e-Uprava. Institut će kreirati 12 edukativnih videa o tome kako se mogu koristiti usluge portala e-Uprava; kao i vodič koji će biti dostupan za preuzimanje. Tokom trajanja projekta, Institut će paralelno sprovoditi istraživanje koje će ukazati na potencijalne nedostatke portala e-Uprava i predočiti donosiocima odluka predloge za njegovo unapređenje.

Projektni zadaci fokusiraće se na: 1) kreiranje 12 edukativnih videa dostupnih na YouTube platformi, kao i kreiranje vodiča za korišćenje portala e-Uprava; 2) obuku građana Čačka da koriste portal e-Uprava; 3) sprovođenje istraživanja i izradu predloga politike za uvođenje izmena na portalu e-Uprava.

Projekat „Prvi koraci prema digitalnom Čačku“ finansiran je od strane Evropske unije u sklopu programa ICEDA (Increasing Civic Engagement in the Digital Agenda).

Ovaj dokument je izrađen zahvaljujući finansijskoj pomoći Evropske unije. Za sadržaj ovog teksta je isključivo odgovoran Institut za razvoj i inovacije i za njega se ni pod kakvim okolnostima ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije.