Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

ЗАВРШЕН ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПРЕОБУQA!“

 -  - ЗАВРШЕН ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПРЕОБУQA!“

Институт за развој и иновације је успешно завршио имплементацију пројекта „Програм преквалификација у QA тестере ПРЕОБУQA!“. У оквиру пројекта организоване су радионице из области QA тестирања и каријерног развоја. За програм се пријавило 505-оро младих из Републике Србија, од чега је њих 50 изабрано да исти и похађа.

У протеклих пет месеци програм је био организован тако да су учесници одслушали 24 радионице из области QA тестирања и 6 из каријерног развоја. Кроз 24 радионице о QA тестирању учесници су стекли основна знања за мануелно тестирање софтвера. Учесници су савладали основе рада у апликацијама Jira Software, ClickUp, Trello, Postman. Такође, теме радионица су биле API механизми, Software Testing, Testing types, SQL и базе података. Додатна знања која су стечена су прављење налога на GitHub-у и Flare community. Током радионица из каријерног развоја учесници су сазнали како унапредити биографију и мотивационо писмо, како извршити регистрацију предузећа, који су подстицаји државе за оснивање омладинског предузећа, моделима приходовања. Поред тога разговарало се и стању на IT тржишту рада, како се запослити у IT индустрији и како започети сопствени бизнис.
У оквиру пројекта одржан је Сајам запошљавања, 28. фебруара у КЦ Град у Београду, са циљем повезивања учесника програма са IT компанијама које запошљавају QA тестере. Кроз пројекат 50 младих стекло је нова знања и унапредило свој положај на тржишту рада.
„Програм преквалификација у QA тестере ПреобуQA!“ подржан је у оквиру BOLD програмa који спроводе Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији и Асоцијација за афирмацију културе – АСК.