Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

Dalia

DALIA (Danube Region Water Lighthouse Action) је четворогодишњи (2022–2025) иновациони пројекат подржан од стране Horizon Europe програма са грантом у вредности од 8.499.236 евра.

Укупно 22 експертске организације чине конзорцијум пројекта, укључујући универзитете, органе власти, мала и средња предузећа и невладине организације са седиштима у 8 дунавских земаља Европске уније и придружених држава.
DALIA даје подршку активностима везаним за рестаурацију Дунава и побољшавање еколошких станишта у његовом појасу. Конзорцијум је уједињен са визијом да је правилно управљање слатководним екосистемима неопходно како би се повећао биодиверзитет, обезбедила адекватна контрола поплава и омогућили оптимални еколошки токови.
Институт за развој и иновације остварује најзначајнији допринос у оквиру два радна пакета који се односе на ангажовање локалних заједница и кључних играча и управљање комуникацијом пројектних резултата.