Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

RURALITIES

 -  - RURALITIES

„Климатски паметни рурални центри за стручност и обуку засновани на унапређењу екосистема и на знању“ – RURALITIES је пројекат програма Horizon Europe који финансира Европска унија са износом од 4,4 милиона евра. RURALITIES ће се спроводити од 2022. године до 2027. године.

Пројекат RURALITIES ће спроводити конзорцијум који је састављен од 52 партнерске организације из Европе и Африке, у којем ће Институт за развој и иновације имати значајну улогу у управљању и операционализацији пројекта.
RURALITIES има за циљ да произведе оквире за учење организоване у низ хабова, да обезбеди релевантну експертизу, имплементира иновативне методологије, организује мрежу „живих лабораторија“ заједно са дигиталном платформом како би допринео ангажовању, повезивању и оснаживању широких мрежа руралних актера.
Циљеве пројекта, RURALITIES остварује у складу са принципима Хоризонт програма везаних за заштиту животне средине који се односе на ублажавање климатских промена, прилагођавање климатским променама, очување и заштиту водних и морских ресурса, оквире циркуларне економије, визију нулте стопе загађења, очување биодиверзитета и унапређење екосистема.