Feugiat pretium nibh ipsum consequat nisl velavida trum quisque non tellus orci rudor ellus mauris a diam maecenas arcu.

Tel: +(123) 456 7890

contact@theme.com

620 Eighth Avenue, New York

HORIZON 2020
UPPE-T
Više o projektu Ostali projekti
TROŠKOVI
EMIGRACIJE MLADIH
Više o projektu Ostali projekti
TROŠKOVI VISOKOG
OBRAZOVANJA
Više o projektu Ostali projekti
PREOBUKE U
GRAFIČKE DIZAJNERE
Više o projektu Ostali projekti
Institut za razvoj i inovacije osnovan je 2018. godine od strane istraživača iz oblasti ekonomije sa misijom stvaranja ekonomski nezavisnih pojedinaca.
Ideja i vizija Instituta za razvoj i inovacije jeste uspostavljanje razvijenog i demokratskog društva zasnovanog na jednakim šansama.
Institut za razvoj i inovacije razvija, zagovara i sprovodi ekonomske politike.

NAŠI PROGRAMI

Migracije i mladi

Program Migracije i mladi u fokusu ima analizu ekonomskih efekata migracija pre svega mladih ljudi iz Srbije i regiona. Program Migracije i mladi ima za cilj sagledavanje pozitivnih i negativnih efekata fenomena migracija, kao i kreiranje i sprovođenje predloga politika upravljanja migracijama.

Projekat koji je pokretač ovog programa jeste „Troškovi emigracije mladih“, kroz koji je razvijena metodologija na osnovu koje je sprovedena analiza troškova emigracija mladih u Srbiji i zemljama regiona. Na osnovu ove jedinstvene metodologije sagledani su efekti migracija mladih iz Srbije i zemalja okruženja, i na osnovu tih podataka su razvijeni predlozi ekonomskih politika.

Javne finansije i ekonomski razvoj

Program Javne finansije i ekonomski razvoj se fokusira na transparentnost javnih finansija u Republici Srbiji kao i na strukturu budžetskih prihoda i rashoda u cilju pospešivanja ekonomskog razvoja svih delova Republike Srbije.

Projekat koji je pokretač ovog programa je projekat obuka „Razumej javne!“ finansiran od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, kojim su kreirane radionice za predstavnike medijskih organizacija i nevladinih organizacija iz oblasti javnih finansija, javnih nabavki i novinarstva.

Zelena ekonomija

Program Zelena ekonomija u fokusu ima analizu ekonomskih efekata ulaganja u zelenu ekonomiju i pozivanje građana na ekološku odgovornost. Program Zelena ekonomija za cilj ima doprinos održivom ekonomskom razvoju Srbije i unapređenje kvaliteta života građana investiranjem u zeleno.

Projekat koji je pokretač ovog programa je „upPE-T“ projekat finansiran od strane Evropske unije kroz Horizon 2020, a koji za cilj ima pronalazak inovativnih rešenja za reciklažni otpad od PE i PET ambalaža, odnosno njihovo pretvaranje u niz biorazgradivih plastika za proizvodnju ambalaže za hranu i piće.

UPOZNAJTE TIM

Nenad Jevtović

Direktor

Rade Ćirić

Istraživač

Marina Anđelković

Asistent direktora

Aleksandra Branković

Istraživačica

Ana Milenković

Menadžer za razvoj projekata

Miloš Subotić

Savetnik za kreativne industrije

Emilija Dolovački

Menadžer za razvoj projekata

PREOBUKE MLADIH
U GRAFIČKE DIZAJNERE

Poželjne su mere ekonomske politike koje su okrenute ka pojedincu koji se nalazi u nepovoljnom položaju na tržištu rada

KONTAKTIRAJ NAS

...i načini prvi i najvažniji korak

Tim Instituta za razvoj i inovacije stoji ti na raspolaganju za sva pitanja, komentare, kritike i predloge za saradnju.


    mAPIRANJE SRPSKE DIJASPORE